Home Grow Lichaam Baardgroei stimuleren
Baardgroei stimuleren E-mail
Lichaam

Baardgroei

Perfecte Baardgroei

Baardgroei kan erg verschillen van man tot man, het zijn voornamelijk erfelijke genen die hieren een grote rol spelen. Mannen van het donkere haartype krijgen jonger een meer volgroeide baard. Veel Noord-Europeanen krijgen dan meestal pas op latere leeftijd enige fatsoenlijke baardgroei. Er bestaan natuurlijk middeltjes om de baardgroei te stimuleren ...


Hoe Baardgroei stimuleren ?

Vroeger werd al eens beweerd dat vaker scheren of het insmeren van het gelaat met uitwerpselen voor meer baardgroei zou zorgen. Ondertussen weet iedereen wel dat dit alvast niet zo is en dat er andere middelen zijn om de groei van baardharen te bevorderen. Deze middelen bevatten meestal als actief element zinkgluconaat, één van de gekendste middelen is minoxidil.

Minoxidil

Let op, er werd nooit wetenschappelijk aangetoond of Minoxidil ook effectief de baard laat groeien.

Oorspronkelijk werd dit gebruikt als behandeling van hoge bloeddruk maar als snel bleek dat het ook de haargroei stimuleerde door het verbeteren van de toevoer van bloed aan de haarschacht. Omwille van het kostenplaatje en de hinderlijke bijwerkingen is het aangeraden steeds een arts te raadplegen wanneer u deze middelen voor baardgroei of haargroei wil gebruiken.

Baardgroei stimulatie

Leeftijd

Hoewel jongens tussen 14 en 25 zich nog geen zorgen hoeven te maken over hun baardgroei, kan soms één kant van het gezicht tijdelijk sterker behaard zijn. Het krijgen van een volgroeide baard is doorgaans een langszaam proces dat tot vijf jaar kan duren. Dus: geen zorgen maken jongens, nog een beetje geduld hebben!

Genen

Zoals reeds vermeld wordt baardgroei mede bepaald door de geslachtshormonen en de erfelijkheid. Zo is het algemeen bekend dat zuiderse mannen meestal een zware baardgroei hebben, dit in tegenstelling tot Aziatische mannen die vaak nauwelijks of geen gezichtsbeharing hebben.

Het al dan niet scheren of de graad van mannelijkheid heeft er dus niets mee te maken. Wel is het zo dat onder invloed van hormoonveranderingen, zoals een verhoogd testosterongehalte, meer haartjes de kop opsteken.Reacties (16)
16 donderdag, 02 juli 2015 16:26
Jeff
Ondertuusen via BOL.com een product gevonden, 100% natuurlijk product die je baardgroei stimuleert. Was voorheen niet te verkrijgen hier in Europa maar sinds kort wel in Belgie en Nederland. Baardgroei spray is het. Het werkt echt goed nu 3 weken gebruikt en mijn baardje ziet er goed uit wind ik zelf.
15 zondag, 26 augustus 2012 11:20
Chiron
Hey hier ben ik weer!

Ondertussen al 3 jaar geleden dat ik hier nog een berichtje heb gepost... Inmiddels is mijn baardgroei sterk gevorderd! Nog steeds een stevige ringbaard waar elk jaar wel haartjes lijken bij te komen! Donkerder geworden en heb nu die typische 'schaduw' als ik me geschoren heb.

Sinds een aantal maanden heb ik gemerkt dat ik veel haar op m'n kaken begin bij te krijgen ook, het is nog niet zo donker ( je ziet het niet vanop verre afstand ) en hard als mijn ringbaard maarja die heb ik al 12jaar staan ook... Dus ik denk dat er nog hoop is op ooit een volle baard! Tevens heb ik gezien dat mijn 'baardzone' vol begint te komen met blonde haartjes, die ook al hard zijn maar nog niet echt zichtbaar :D. Heb nu besloten om alles eens te laten staan zodat elk haartje op mijn gezicht er kan doorkomen. Eenmaal het langer is hoop ik dat het dan zo wel zichtbaar wordt!

Groeten!
14 woensdag, 04 juli 2012 15:01
Jordi
ik ben nu net 16 ik moet me minimaal om de 2/3 dagen scheren, alleen bij mij is het omdat ik van mezelf blond ben me gezichtshaar dus ook, dus zo goed kun je het niet zien van de ene kant best wel jammer maarja komt vanzelf goed :)
13 zondag, 01 juli 2012 18:57
Khalid
Geloof me het is niet leuk scheren ik heb een dikke baard en snor en groeit om de 3 dagen.
12 maandag, 09 januari 2012 13:33
James
Hallo allemaal, ik ben nu 16 en had al een snor in groep acht. In de 2e begon ik een paar haartjes onder mijn kin te krijgen en vanaf mijn15e kwamen de bakkebaarden erbij. Maar ondanks dat groeit alles heel langzaam 8( Als ik scheer komt er pas een maand later weer een paar haartjes
11 maandag, 09 januari 2012 13:30
James
Hallo allemaal, ik ben nu 16 en had al een snor in groep acht. In de 2e begon ik een paar haartjes onder mijn kin te krijgen en vanaf mijn15e kwamen de bakkebaarden erbij. Maar ondanks dat groeit alles heel langzaam 8( Als ik scheer komt er pas een maand later weer een paar haartjes
10 dinsdag, 21 juni 2011 14:05
pieter
hey,
ik ben een jongen van 16 maar al veel vrienden van dezelfde leeftijd hebben al baard en ik vind het beetje genant dat ik dat niet heb
ik heb wel paar zwarte haartjes op mijn bovenlip maar nog geen snor en al de rest is dnshaartjes die redelyk snel teruggroeie
kan ik er iets aan doen om sneller een baard te krijgen?

mvg,
9 woensdag, 26 mei 2010 00:15
Kale Kaken
Hallo, Ik ben 33 en heb zelf ook nog amper baardgroei, m´n pa is een volbloed Italiaan, m´n moeder is Aziatisch en vind het behoorlijk vervelend dat ik niet een baard kan laten staan. Ik zit er eerlijk aan te denken om m´n dokter te vragen wat de mogelijkheden zijn om testosteron toegedient te krijgen. Ik weet inmiddels wat de + en - delen ervan zijn.
Ik heb een kennis die een geslachtsverandering heeft ondergaan die nu een man is en een volgroeide baard heeft. M.a.w., als vrouwen het toegediend krijgen om zich te transformeren tot een man en zich daardoor mannelijker voelen, waarom kunnen mannen deze middelen niet toegediend krijgen, in mindere mate, maar meer als een extra steun voor de groei van lichaamsbeharing. Het gekke is ook dat ik ook geen oksel haar heb, ik ben verdomme 33!
Ik vind het vervelend en zit er mee dat iedereen een baard kan laten staan, behalve ik. Mocht er een mogelijk zijn om meer lichaamshaar te generen dan zou ik die zeker uitproberen.

Gr. Kale Kaken
8 zaterdag, 17 oktober 2009 19:20
Omaro
Hallo, sinds paar manden heb ik oder mijn kin en bij mijn kaken geen baargroei meer.
Ik had normaal sterk baardgroeimaar het is nu minder gewoorden. Ik ben 27 jaar en ik maak wel een beetje zorgen en ik schaam me ook een beetje.

Wie wee ee raad...

Alvast bedankt

Omaro
7 maandag, 22 juni 2009 21:42
onbekende
Beste mensen,

Ik ben 15 jaar en kheb baard en snor en het groeit best wel snel als ik me zelf vandaag scheer kan je hem morgen/overmorgen al zien. ik scheer het niet met een scheermesje ofzo ik heb ontharingscrème. Ik ben bang dat als ik met scheermesje doe dat het dan veel sneller gaat groeien, maar ik wil dat verminderen.

Heeft iemand tips of zijn er middelen voor dat mijn baard en snor na ongeveer minimaal 2weken weer groeit of tot me 18 helemaal niet?


Met vriendelijke groet.
6 vrijdag, 29 mei 2009 04:02
Chiron
Hey,

Hier ben ik weer. Ik heb een goed jaar geleden eens een berichtje nagelaten. Nu zijn we een jaar verder en ik merk wel enige evolutie in mijn baardgroei, mijn kaken zijn meer behaard en in mijn hals beginnen de haren ook door te komen. Dus er is inderdaad nog hoop en denk dat het wel zal goedkomen. Wat ik wel heb ondervonden is dat ik enige tijd aan de linkerkant van mijn snor minder haren had en nu is dit hetzelfde aan de rechterkant maar links is dan wel weer voller begroeid, het is mij een raadsel... Misschien als ik mijn snor laat groeien, dat dit weer goedkomt ofzo? Ik ben nu 21en heb in het gehele jaar geen baard meer gehad tijd om hem eens te laten staan dus en kijken welk resultaat ik geboekt heb. Alhoewel ik niet graag mijn baard laat staan ( en vroeger wou ik niet liever, hehe ).

Mvg
5 vrijdag, 26 december 2008 03:14
Thomas
hallow , ik ben er nu 20 en mijn baardgroei is echt slecht. Ik ben pas tegen mijn 17-18 beginnen een snor te krijgen. Nu kan ik enkel een snor laten groeien en een beetje haar net onder men kin. Ik vind dit storend want qua gezicht zie ik er vrij jong uit.. Op mijn kaken en verder is er nergens haar te bespeuren.. Terwijl mijn grootvader langs moeders kant een dikke baard had en mijn vader ook wel een volle baard heeft. Veel kan ik hier zeker niet aan doen ?
4 woensdag, 11 juni 2008 21:24
Mensworld redactie
Dag Chiron

Thanks voor je reactie !

Ik zou me als ik jou was niet teveel zorgen maken hoor. Een volle en evenredige baargroei laat lang op zich wachten (ik ben er bijna dertig en pas sinds een paar jaar heb ik een volle baardgroei) en de snelheid en evolutie ervan hangen af van veel factoren.

Anderzijds ken ik nogal wat volwassen mannen die weinig of geen baargroei hebben of die nog steeds geen volle baard kunnen laten groeien. Only time will tell.

Een ding is zeker : je bent er niet meer of minder man om !

Hou je goed !

Menworld
3 zaterdag, 07 juni 2008 02:32
Chiron
Hallo,

Ik ben Chiron en ben nu 20 jaar. Heb al sinds mijn 12-13 jaar een goede snorgroei en op mijn 14 begon de rest. Maar, ik vind dat ik een nogal vreemde baardgroei heb...
Ik heb een volle ringbaard volle bakkebaarden, maar heb maar een paar haartjes op mijn kaken en in mijn hals bijna niks. Moet wel zeggen langzaam aan komen er meer en meer haartjes op mijn kaken... Langzaam = om de paar maanden een beetje haartjes bij.

Mijn vader had een volle baard en aan mijn moeders kant hebben ze allemaal snorren maar niet echt een volle baard...

Wil nu niet een supervolle baard dat ik mij alle dagen hoef te scheren maar toch dat ik eens iets anders kan doen dan een ringbaardje... Misschien is er nog hoop?

mvg
2 dinsdag, 03 juni 2008 17:20
Mensworld redactie
Hey Benjamin

De baargroei remmen is niet zo makkelijk als je denkt, aangezien er op het scheren na niet echt middeltjes bestaan die afdoend werken.

Bij transgender operaties maakt men gebruik van hormonen om de groei te remmen, maar die hebben nog een aantal andere bijwerkingen waar je minder blij met zou zijn.

Ik vrees dat in dit geval scheren de enige echte oplossing is.

Het beste !

Bryan - Mensworld
1 maandag, 02 juni 2008 22:37
Benjamin

En wie baardgroei wil remmen?

 
 
Op de hoogte van wat cool, goed en mannelijk is?
De Mensworld nieuwsbrief >> hier aanmelden!

Left Zone

Vind dit leuk

Nieuwsbrief