Home Grow Taboes Jaloezie
Jaloezie E-mail
Taboes

Jaloezie overwinnen

Degenen die nooit jaloezie voelen zijn dun gezaaid en misschien ook niet helemaal te benijden. Maar het kan ook vervelend worden, het groene monster ...

Wat is jaloers zijn ?

Elke keer als ze gaat stappen met de vriendinnen, alleen op stap is, een andere man interesse toont voor haar,.. Je voelt de kriebel, de bedreiging, de onvermijdelijke uitkomst. Het gevolg is vaak wantrouwen, ruzie en soms echte drama's. Laten we het gezellig houden.
Jaloezie
Jaloezie moet onder controle gehouden worden omdat het anders aan de basis van veel ellende kan liggen. Zij geven je graag een aantal tips.

Stap 1 Vraag raad een een derde partij

Omdat het een emotie is die heel persoonlijk is en je vooral in jezelf beleeft kan het vaak leiden tot een neerwaartse spiraal. Je eigen gedachten versterken het gevoel enkel en je slaagt er na een tijd niet meer in de zaken in proportie te zien.

Praat er met iemand over. Een onafhankelijke vriend(in), vertrouwenspersoon,.. Zij zullen je helpen het perspectief te behouden. Sta er op dat ze volledig eerlijk zijn in hun idee over je gevoel, antwoord eerlijk op hun eventuele vragen. Je zal vaak merken dat er gewoon rationeel over praten al veel helpt in het ontkrachten van enkele angsten.

Stap 2 De spiegel

Richt je aandacht op jezelf. De oorzaak voor je jaloezie kan evengoed meer te maken hebben met jou and jouw instelling dan het gedrag van je partner. Ga na welke zaken je jaloers maken. Als je ooit iemand bedroog of bedrogen werd is de kans groot dat je wantrouwen groter is. Als je onder veel stress staat is de kans groot dat je libido op een laag pitje zit en dat vergroot de angst dat ze er met een andere, potentere man vandoor gaat. Probeer rationeel na te gaan wat jouw redenen tot angst zijn, losstaand van de relatie.

Op dit moment is het ook een goed idee eens zo objectief mogelijk naar je relatie te kijken en na te gaan of je tevreden bent. Zijn er punten waarvan je zelf voelt dat ze een oorzaak voor ellende kunnen zijn. Denk je dat ze iets te kort komt? Hoe gedragen jullie zich ten opzichte van elkaar?

Bouw op de uitkomst van deze overwegingen om je relatie te verbeteren waar het kan.

Stap 3 Geef je ego een boost

Een van de grootste stappen in het bestrijden van (irrationele) jaloezie is aan jezelf werken. Jaloezie die je voelt naar haar toe heeft vaak iets te maken met delen van je zelfbeeld die niet zo positief zijn. Je zelfbeeld opbouwen door meer vertrouwen en geloof te krijgen in jezelf is een goede start. Herinner jezelf er aan wie je bent, wat je successen zijn, waarin je uitblinkt ten opzichte van anderen, wat jou begeerlijk maakt voor haar. Het feit op zich dat ze bij je is (en toch niet ongelukkig lijkt) moet een bewijs zijn dat je IETS goed doet. Bouw daarop verder.

Stap 4 Hou het bij

Probeer bij te houden wanneer je in de toekomst jaloers bent, de momenten en aanleidingen. Als je merkt dat je achterdochtig of kwaad bent over de - mogelijke - aanwezigheid van een anderen man, analyzeer die gedachten dan. Is er geen rationele basis voor, hou je dat dan ook zo voor de geest.

Een laatste tip
: Jaloezie is een gevaar voor iedere relatie, maar een gezonde dosis geeft je partner ook wel eens het gevoel dat ze bijzonder. Ideaal gesproken maak je dat duidelijk op een anderen manier. Iemand laten voelen dat je ze niet kwijt wil, ook niet aan een ander, kan nooit kwaad. Maar mate in alles en relativering is de sleutel.

Jealous men 
 
Op de hoogte van wat cool, goed en mannelijk is?
De Mensworld nieuwsbrief >> hier aanmelden!

Left Zone

Vind dit leuk

Nieuwsbrief