Home Grow Training Spiermassa opbouwen
Spiermassa opbouwen E-mail
Training

Spiermassa opbouwen

Spiermassa opbouwen

Meer spiermassa kunnen opbouwen is niet een kwestie van genetische aanleg maar van een ijzersterk doorzettingsvermogen en een juist trainingsschema. ...

Trainingsschema ?

Veel mannen maken de fout er te hard en overweldigend in te vliegen om daarna met blessures aan de kant toe te kijken naar hun sportkameraden. We tonen een checklist welk u dient te volgen om te slagen. Voor jongens die man willen worden, alle begin is hard ! We zullen het zacht aanpakken.

Hier volgen slimme tips om meer spiermassa te bekomen:

  • Eet tot een uur voor je training iets lichts zoals een banaan of ander fruit.
  • Altijd je lichaam min. 10min opwarmen voor je krachttraining begint door bv te lopen of een crosstrainer.
  • Begin klein met losse dumbells, hef per keer langzaam een gewicht wisselend per arm tot borsthoogte. Herhaal 10 x in 3 sets.
  • Nu ben je optimaal opgewarmd en kun je overschakelen op een ander toestel of zwaarde oefeningen met dumbells.
  • Train regelmatig met losse gewichten, zo zal je spiermassa sneller en beter verdeeld opgebouwd worden.
  • Gebruik enkel de fitnesstoestellen als je geïsoleerd spieren wilt training als aanvulling van je trainingsschema.
  • Train nooit langer dan een uur per keer. Dit heeft op termijn meer nadelen dan voordelen. Je spieren kunnen terug afgebroken worden door overtraining.
  • Drink tijdens en na je training bij voorkeur alleen water.
  • Pas je voeding aan, zeker op de dagen dat je gaat trainen. Neem absoluut voedingsrijk voedsel. Geen gadgetvoeding als candybars, energierepen etc ...
  • Vezels, koolhydraten, eiwitten in de vorm van volkoren: pasta, rijst, brood. Fruit zoals ananas, advocaat, kiwi, appels, druiven, peulerwten, aardappelen, eieren ...

Nog meer tips

Om meer spiermassa te kunnen opbouwen heb je bouwstenen zoals koolhydraten nodig voor de energielevering, eiwitten voor de spiermassa-opbouw. Eiwitten zorgen voor opbouw van spiervezels + aanmaak bindweefsels. ook gekend als anabolisme.

Vitaminen en mineralen zijn de vaste waarde voor optimale werking van je metabolisme.Reacties (6)
6 zondag, 29 augustus 2010 16:48
Ivo
Geen middeltjes voor gebruiken, maar sla de cooling down na een training nooit over en zorg daarvoor dat je ervaren raakt in 'stretching' en ademhalingsoefeningen. Het systematisch kunnen 'stretchen' van top tot teen is een goede manier om na een training je lichaam tot rust te krijgen. Als je op die manier (cooling down, stretching en ademhaling) je lichaam niet ontspannen kunt krijgen dan is absolute rust nemen een 'must', eventueel gecombineerd met een sportmassage. Een weekje rust is soms belangrijker dan harder trainen.
5 vrijdag, 21 mei 2010 08:53
Fitnessbabe
Ik wil niemand ontmoedigen ofzo maar hoeveel spiermassa je opbouwt is wel degelijk genetisch bepaald hoor. Ok, met een goed trainingsschema kan je al heel wat doen maar een mager ventje zal nooit evenveel spieren bijkweken als iemand die van nature zwaarder gebouwd is en al helemaal niet aan dezelfde snelheid. Als je zo een gastje spectaculair ziet uitzetten, wees dan maar zeker dat er spuiten en pillen aan te pas zijn gekomen. Als je nog nooit krachttraining gedaan hebt, begin je bovendien beter op vaste toestellen zodat je alle spieren algemeen en gecontroleerd kan trainen. Als je onvoorbereid begint te trainen met losse gewichten, riskeer je rugklachten door een foute houding.
4 maandag, 25 januari 2010 23:17
Jordy Wieland
De helft van deze tips daar klopt geen bout van man. En ik lees alleen eiwitten en koolhydraten. En hoe zit dat dan met vetten? Hebben we die niet meer nodig? Dacht het toch echt wel.
3 zaterdag, 15 november 2008 21:43
johan
heel goed gezegt
2 donderdag, 25 september 2008 13:07
Nick
Xsportie,

Paracetamol (Panadol, Perdolan, Dafalgan, ...) is een pijnstillend en koortswerend middel en geen spierverslapper. Bij langdurig gebruik is het schadelijk voor lever en nieren.

Groeten,

Nick
1 vrijdag, 23 mei 2008 20:42
xsportie
Mensworld-people ...

Is paracetamol doeltreffend als spierontspanner of raden jullie iets anders aan ?

Grt
Xsportie

 
 
Op de hoogte van wat cool, goed en mannelijk is?
De Mensworld nieuwsbrief >> hier aanmelden!

Left Zone

Vind dit leuk

Nieuwsbrief